08-10-07

familiefeest en stokskestaart rarara wat is dit??

Naar jaarlijkse traditie is het de eerste zondag van oktober familiefeest van  de afstammelingen mijn grootouders langs moederszijde.

Dit jaar werd als locatie de huisbrouwerij Liefmans te Oudenaarde uitgekozen.

a

a8

Deze brouwerij ligt op amper 1 km van het ouderlijk huis ( het huis van m’n grootouders ).

En omdat we allemaal wel graag houden van een lekker pintje, was de keuze snel gemaakt.Het werd een fantastische dag!

We werden culinair verwend met heel wat lekkers, en in ieder gerechtje was een Liefmansproduct verwerkt!

a1

 a2 

a3

a4a5

a6 

De kinderen konden naar hartelust buiten ravotten, want het was héérlijk weer!

 a7a9

a10 

 Tussen het hoofdgerecht en het dessert verkozen een paar ‘groten en kleinen’ om even de benen te strekken langs het wandel-en fietspad dat naast de Schelde is gelegen. Het was er druk… Maar ja, er stond een stralende zon aan de hemel, en ik denk dat iedereen nog wat wou genieten, en zonne-vitaminen opslaan.

In latere namiddag stond mij nog een verrassing te wachten. Tante Nini zat op het terras van de bouwerij een lekker biertje te drinken!

a11Als dat geen toeval was… ze was samen met haar ouders een fietstocht aan het maken, en genoot van een tussenstop! We maakten nog een gezellige babbel, maar dan moesten wij ophoepelen, want de rest van de familie was al op weg naar het ouderlijke huis.

Daar maakten we nog een wandelingetje aan de achterkant van het huis. Er loopt een wandelpad waar vroeger een Schelde-arm liep.

a12a13a14 

Tal van herinneringen kwamen naar boven. Ik bracht héél veel vakanties door bij mijn grootouders. Jammer genoeg kon dit niet lang duren, want mijn bomma stierf héél jong. Ik zelf was pas 6 jaar… Maar toch …

a 

Toen ik gisteren samen met twee ooms het aandurfde om op het pad in de tuin te wandelen, zag ik plots een aardappelveld voor mijn ogen, en daarin was een klein meisje aanrdappelen aan het rapen ( dat was ik dus… ) Zo kwam ook het beeld van het konijnenhok terug, het beeld van het werkatelier van mijn grootvader ( hij was meubelmaker ), maar dat atelier heeft blijkbaar plaats gemaakt voor een aangebouwde veranda.Tja, zo kwam het verleden plots héél dichtbij…Aan het kleine raampje in het huis – dat is een raampje dat zich op de tussenverdieping naar de zolder bevindt – zag ik plots weer de taarten staan die m’n bomma bakte – héérlijke mattentaarten en ‘stokskestaart’ hahahaha wat is dat??? en de geur die kwam ook weer in m’n neus gevlogen….Wie onder de bloggers kent ‘stokskestaart’??? Ik moet eerlijk bekennen, dat het een woord is die ik als kind waarschijnlijk zelf heb uitgevonden… maar ja… je weet nooit dat jullie dit ook kennen??Zo, mochten jullie het weten, schrijf het dan maar neer. Ik breng morgen de verklaring..Nu wens ik iedereen nog een heel fijne avond! Lieve groeten!   

17:13 Gepost door suikerbossie in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

taart ofwel rabarbertaart , want ja da zijn stokskes hé ofwel lag het aan het zicht van de taart je weet wel zo'n fruittaarten met bovenop reepjes (stokjes) deeg
ben benieuwd
ik wacht op morgen
dadakes

Gepost door: callemie | 08-10-07

Dat ziet er daar een heel mooie omgeving uit.

Gepost door: els | 08-10-07

hallo
het was echt super gisteren
hopelijk gaan we er nog!!!!
grtjs emma

Gepost door: emma | 08-10-07

Fijne avond. Hallo Suikerbossie,
Toch een mooie traditie,ieder jaar de eerste zondag van oktober een familiefeest,een mooie gelegenheid om bij te praten.
Liefmans gekend voor zijn lekkere kriek,het is daar ook een heel mooie omgeving,met dit zomerse weer was het beslist een schot in de roos.
Prettige start van weerom een nieuwe week
De muziek heeft het afgelopen weekend bij ons
hoogtij gevierd, we hebben met volle teugen genoten.
Maak er nog een fijne maandagavond van
en een gezellige week.
Mvgr.
Tilly & Lucie

Gepost door: Tilly & Lucie. | 08-10-07

;;;; Ik heb dit gelezen bij je dochter van al die heerlijke gerechten, en ik dacht eerst dat ze die allemaal zelf had klaargemaakt, maar dat kan heerlijk zijn zo op een familiefeestje gezllig te samen hé.Nog een prettige dag verder.
Groetjes

Gepost door: Jeske | 09-10-07

Dat ziet er tof uit. Een fijne dag voor de ganse familie.

Groetjes
Kim

Gepost door: Kim | 09-10-07

De commentaren zijn gesloten.