05-11-07

een verrassing voor m'n pieteko..

Om de verjaardag van m’n pietekootje te vieren had ik een nachtje in Normandië geboekt…Ik ‘kidnapte’ m’n ventje op zaterdagmorgen en reed met hem richting Etretat.We vertrokken bij ons met mistig weer, maar naarmate we in Normandië kwamen, begon de zon te schijnen… Het leek erop dat we geluk zouden hebben met het weer…

Toen we in Etretat aankwamen, was het wel héél druk… natuurlijk het was nog vakantie, het weer was prachtig en er waren ‘haringfeesten’… dus dit alles samen maakte dat het een gezellige drukte was.

a

a1In Etretat hebben we ons culinair laten verwennen door een ‘rode zeevruchtenschotel’… Amaai was dat lekker zeg! Met een lekker glaasje wijn erbij en tussenin een calva. – aangeboden door het huis trouwens – waren we direct in complete vakantiestemming.

a2

Na de overheerlijke maaltijd trokken we over Fecamp naar Sassetot… Ik had een kamer geboekt in het kasteel van Sassetot (  je hoeft niet perse een dure kamer te nemen he??? )

 

De goedkoopste kamer ( en best heel betaalbaar ! ) was voor ons al dik in orde en zo konden we to ch zaaaaaaaaaalig genieten van het domein, de gezellige en rustige bar, het sfeervolle restaurant en vooral …. de stilte…

Even waande ik me Sissi in hoogsteigen persoon.. in 1875 bracht zij daar een paar maanden door op dit kasteel…, vandaar, mijn gevoel en met mijn allerliefste ventje aan m’n zij….

a4

a3Tja, ik moet niet meer beschrijven hoe gelukzalig ik me voelde zeker??In het restaurant van het hotel hebben we ons culinair laten meeslepen ( voor ons is dat niet moeilijk hoor… ) Het was gewoon perfect!!

Op zondag zouden we eerst nog  Fecamp bezoeken, maar de rust en de stilte van het domein, het dorpje en het dichtbijgelegen strand van  Les grandes et Petites Dalles heeft ons overtuigd om ter plaatste te blijven… Het was méér dan zalig!!

a5

a6a7a7

a8 

Prachtige natuur, de rust van de zee, de zon… we hadden het allemaal en dit gratis en voor niks….‘ s Middags lieten we ons opnieuw culinair verwennen en na nog een deugddoende wandeling op het domein ( 11 ha ), vertrokken we rond 16.00 u terug huiswaarts..

Het was een kort maar méér dan zalig bezoek aan le Château de Sassetot en zijn prachtige omgeving!!


a9
 

10:24 Gepost door suikerbossie in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

ah etretat zalig en niet te ver
wij gaan er ook elk jaar wij hebben daar vrienden wonen ik ga er graag naar toe en toen onze rom heel klein was (4 maanden) hebben wij een dorpje een andere naam gegeven wegens zijn activiteiten ( valéry-en-caux werd valéry-en-caca , hihi)
nog een hele fijne dag
dadakes

Gepost door: c | 05-11-07

* Heerlijk he?? Een weekendje samen weg...
Maar het zag er daar dan ook geweldig uit!

Super...
Een fijne maandag, en geniet maar lekker na, liefs

Gepost door: Suus | 05-11-07

Hallo Dat zal wel een verrassing geweest zijn voor het ventje.
En dan nog zo een mooie liefdeverklaring in het zand.
Dat kan deugd doen.
Nog een fijne maandag verder
Groetjes Rita

Gepost door: Rita | 05-11-07

zag er gezelig uit hij was gelukig zeker?

Gepost door: frank | 05-11-07

super! ja dat ziet er allemaal heel aardig uit om niet te zeggen chique! Kan het geloven dat jullie genoten hebben en zeker terwijl het weer jullie gunstig was!

Gepost door: magda | 05-11-07

De commentaren zijn gesloten.