07-11-07

even van de kaart... duimen voor een supermooie Kerst

Gisteren stond de tijd even stil - ik werd stil, kreeg het warm koud, begon te wenen, te lachen en te beven....

Ik kreeg een telefoontje van de vreugdezaaiers, met de vraag of ik de mama van Amanzoureth al had gehoord... Neen, geen telefoon gehad... alhoewel, maandagavond had ik net een oproep gemist op mijn GSM, en pieteko had net nog kunnen zien dat het een oproep uit Frankrijk was. Ik dacht direct aan ons Louwietje en belde terstond naar daar. De kleine was er niet ( is weg tot deze avond bij familie ), maar ik kon wel met de mama praten, daaruit bleek niet dat zij had gebeld... maar ja, ik was al blij haar te horen en te horen dat alles ok is met Lewis. We verwachten hem trouwens met de kerstvakantie, en hopelijk laat de mama hem twee maand bij ons verblijven... Duimen maar, want in Parijs gaat dat ventje van het ene familielid naar het andere...dus enige stabiliteit zou hem wel deugd doen, denk ik...

Maar - zo bleek gisteren dan - het was niet van Lewis dat ze belden, maar de mama van Amanzoureth. Nu, ik moet eerlijk bekennen dat het al een maand geleden was dat ik nog contact had met haar...

Nu had zij groot nieuws te vertellen: In normale omstandigheden, ik zeg wel, normale omstandigheden komt Amanzoureth terug naar zijn mama!!!

Het is blijkbaar niet te doen met de kleine daar in Abidjan - hij weent constant om terug te keren naar zijn mama.... en nu zou de papa toegeven en hem naar Parijs brengen op 16 december.

En wat nog meer is : hij zou al op 22 december naar ons gezin mogen komen!!

Als dàt geen mooi cadeau zou zijn!?!?

Ik kon het niet geloven - ik belde gistermorgen nog terug naar de mama, maar zij bevestigde mij het telefoongesprek met de vreugdezaaiers...

Amanzoureth had haar gezegd dat hij terug bij haar wou zijn, maar dat hij ook terug naar mamie wou gaan... God mens, mijn hart maakte hier méér dan vreugdesprongen!!! Een mooier kerstcadeau kunnen we écht niet krijgen!

Nu, ik blijf nog even met de twee voeten op de grond, en zal pas geloven dat hij met kerst bij ons zal zijn, als hij effectief van de bus stapt...

Gisteravond heb ik dan nog eens gebeld met de mama ( ' smorgens was de verbinding niet zo goed... ) en zij herhaalde nog eens hetzelfde als ' s morgens ( ik had telefoon luid gezet, zodat mijn pieteko en Emma konden meeluisteren, want ik dacht nog steeds dat ik droomde... )

De nodige formaliteiten brengen we nu natuurlijk direct in orde, en we hopen van ganser harte dat we Amanzoureth na anderhalf jaar terug in onze armen mogen sluiten!

We kunnen met Kerst - hopelijk - de zon laten schijnen voor de twee kindjes uit Parijs... Amanzoureth en Lewis... Het zal even wennen zijn, en natuurlijk ook voor de gastjes zelf ook... maar dat het fantastisch zou zijn, daar zijn we er hier allemaal héél zeker van!!

Kerst zou de échte betekenis van Kerst hebben : samen met een andere cultuur, andere godsdienst, andere huidskleur Kerst vieren...

God, ik droom er alvast van!

aman

a 

 

 

09:49 Gepost door suikerbossie in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

goede morgen! Ik duim mee en leg een knobbel in mijn tenen!Dat is dan duimen en tenen!!

Gepost door: magda | 07-11-07

Hallo Suikerbossie Dit is gewoon super nieuws zeg ,ik duim vast mee hoor wat zal dat ventje blij zijn om terug tekeren bij jullie en bij zijn mama ,het zullen nog spannede dagen worden.
groetejs Ninne

Gepost door: Ninne | 07-11-07

super is het niet super???
dat amanzoureh na meer dan een jaar terug kan komen ???
we zien hem toch zo graag en iedereen die hem kent gaat zeker blij zijn!!!!
grtjs emma

Gepost door: emma | 07-11-07

Dat zou fantastisch zijn. Ik hoop voor jou dat hij er effectief staat tegen Kerst.

Groetjes
Kim

Gepost door: Kim | 07-11-07

Dat zou goed nieuws zijn,
ik ga superhard duimen!
Liefs Suusje

Gepost door: Suus | 07-11-07

en???? heb je al nieuws ondertussen?
ik hoop dat alles in orde komt je maakt er weer een paar blij
en ja het zeetje vroeg of laat kom ik me daar installeren hoor
en zoals mijn ventje altijd zegt , ge hebt altijd gelijk komt het er wel van hé
een fijne avond nog
dadakes

Gepost door: callemie | 07-11-07

Toevallig kwam ik hier op je blog. Ik heb genoten van de foto's en belevenissen. Ik duim alvast ook mee voor een goede afloop.

Gepost door: Xray | 07-11-07

... laat ons van harte hopen dat jullie twee levende 'kerstcadeautjes' mogen ontvangen van de kerstman! ik duim alvast mee!
groetjes

Gepost door: mattias | 07-11-07

ik duim mee dat alles goed verloopt

Gepost door: frank | 07-11-07

De commentaren zijn gesloten.