01-02-08

evaluatie na een eerste week 'multicultureel' gezin...

Het weekend staat weer voor de deur.Dit wil ook zeggen dat het al een week is dat Casian in ons gezin verblijft.

Als ik zo de voorbije week even overloop, dan moet ik toegeven dat het me iets zwaarder is uitgevallen dan ik had voorzien. Ik moet er wel eerlijkheidshalve aan toevoegen dat mijn werk er voor een groot stuk tussenzit.

Nu begint alles op z'n pootjes te vallen...

Twee zo'n kleine bengels in huis vragen uiteraard wat aanpassing. M'n dag begint nu zo rond de klok van 6 uur ( dit is vroeg met hetgeen we voor de verandering van m'n pietko zijn werk gewoon waren... tot 2 januari mochten we slapen tot 7 u 7.15 u... ). Terwijl m'n pieteko zich klaarmaakt om naar het werk te vertrekken, zet ik koffie, dek de tafel en dan kunnen we nog zo'n halfuurtje rustig genieten van ons ontbijt. Rond de klok van 7.00 uur vertrekt m'n ventje richting Brugge. Terwijl Emma en natuurlijk ook onze gastkindjes nog rustig in bed liggen maak ik mij klaar. Emma staat op rond 7.15 u en dan heb ik nog eventijd voor haar. Rond 7.30 u maak ik de twee kleintjes wakker, geef ik hen te eten en dan is het tijd om de twee kleinsten klaar te maken voor school. Om 8.15 u wil ik de deur uit zijn, want mijn kantoor gaat open om 8.30 uur.

Gelukkig moet ik maar vijf minuutjes stappen - onze dorpsschool ligt maar 200 m van onze woning verwijderd.

Om 12.00 u worden de kindje thuisgebracht door de lieve kleuterjuffen! Als dat geen luxe is!

Na sluitingstijd van het kantoor eten we samen een boterham met soep en om 13.00 u vertrekken we terug naar school. Dan kan ik aan mijn 'baanwerk' beginnen en eventueel wat boodschappen doen.

Om 16.00 uur sta ik aan school om de kleintjes op te vangen. Dan krijgen ze hun vieruurtje en daarna kunnen ze nog samen spelen tot rond kwart voor zes. Dan is het tijd voor hun badje. Als Emma en m'n ventje rond 18.30 uur thuiskomen kunnen we aan tafel voor het avondmaal.

De kleintjes gaan rond 19.15 u naar bed. Dan is het de beurt aan Emma om ons te helpen bij de afwas.

Daarna ga ik meestal nog op mijn kantoor werken.

Nu ben ik blij dat het weekend is en vakantie. De kinderen kunnen rustig uitslapen.

En als ze na de vakantie terug naar school moeten, zal iedereen het al helemaal gewoon zijn.

Het is niet te onderschatten met die twee kleinen vooral omdat de taal soms een barriere vormt. Casian had begin deze week ook écht zo van die streken... kon ontzettend boos worden als hij z'n zin niet kreeg, en meestal was Lewis dan het slachtoffer. Nu, ik heb hem dan gestraft, en het blijkt wel z'n effect te hebben. Hij is rustiger en als hij  toch nog iets probeert, dan moet ik enkel maar eens boos kijken en dan stopt hij onmiddellijk. Dat maakt het natuurlijk wat makkelijker en leuker.

Het slaapritueel verloopt nu ook al vlot. Hij wordt niet meer boos als ik het woordje pyjama uitspreek...

Nu denk ik, dat het alleen maar beter kan gaan en dat het meer genieten zal worden.

Het is en blijft een rijke ervaring voor ons allemaal! Ik ben dankbaar dat we dit kunnen en mogen doen!!

Ik wens iedereen nog een heel goed weekend en ik hoop écht dat ik dit weekend een paar foto's kan plaatsen!!

Lieve groeten!

16:27 Gepost door suikerbossie in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

ben benieuwd naar de foto's hoor
in elk geval op de foto 's die je al geplaatst heb zien ze er echt zeer schattig uit
een heel fijn weekend en geniet er van8

Gepost door: callemie | 01-02-08

;-) Ik kan wel begrijpen dat het moeilijk is hoor. Weer een hele aanpassing en als er dan eentje is die probeert met grillen te verkopen! Enfin vanaf het begin laten zien dat je er bij gediend bent is de juiste weg.
Ze proberen dat eerst uit hé. Vab je eigen kinderen is dat juist hetzelfde.
Nog bedankt voor de verjaardagswensen.
Nog een rustig weekend en fijne krokusvakantie?
Groetjes aan allen.

Gepost door: emmy | 01-02-08

wat een goed gevuld uurrooster!
Goed gevuld én goed gestructureerd. 't Is alleen zo dat het lukt in een druk huishouden en kinderen houden van regels en regelmaat en dat komt iedereen ten goede;
Ik wens je verder veel succes met je "grote" en "kleine" kinderen !

Gepost door: wina | 02-02-08

Suikerbossi Eerst en vooral komt ik jou hartelijk bedanken voor de verjaarsdagswensen ,ze hebben mij echt goed gedaan en ik heb een fijne dag achter de rug.Ik lees hier dat er terug weer twee kleintjes bij jullie zijn , dat vraagt voorzeker veel geduld aanpassing en energie voor er voor te zorgen.Ik moet u daarom zeer bewonderen.Nog een heel mooi weekend en een mooie krokusvakantie met de kindertjes

Gepost door: Jeske | 02-02-08

Ik heb een enorme bewondering voor je! Het is niet evident en het vraagt veel van je energie maar ik kan me voorstellen eens alles op z'n pootjes valt je de vruchten dubbel en dik plukt ervan.
amaai elke morgen naar Brugge best een eindje rijden voor pietekootje.
Fijn weekend nog

Gepost door: Patsy | 02-02-08

Hallo Suikerbossie Een goed gevulde dag indeling is het momentheel bij je ,maar zo knap wat je doet me het opvangen van die kindjes en met naar school te gaan zullen ze vlug het nederlands onder de knie hebben geniet met volle teugen van het weekend en van het iets langer slapen tijdens het krokus verlof :-)
Groetjes Ninne

Gepost door: Ninne | 02-02-08

hihi, je dagje lijkt zowat op het mijne !!
Je zit toch ook niet in de verzekeringen ???

Gepost door: els | 03-02-08

*** Lang geleden dat ik hier nog was, vééééél te lang geleden. Las dat Casian weer gearriveerd is. En kuren, tsja, eigenlijk wel normaal hé. Lewis en Casian willen allebei numero Uno zijn natuurlijk. Best goed te begrijpen ook, maar wel heel lastig voor jou natuurlijk. Eén troost, als hij durft kuren te hebben, dan betekent het vast dat hij zich goed thuisvoelt :-))
Mager troost soms, maar ja...

LIefs,
INge

Gepost door: Inge | 04-02-08

De commentaren zijn gesloten.